Unieke helft van een dubbel herenhuis op een prachtige, bosrijke locatie aan de Rijksstraatweg in Glimmen. Deze ruime, comfortabele en lichte familiewoning is gebouwd in 1933 en is tussen 2015 en 2018 volledig gestript, grondig gerenoveerd en volledig geïsoleerd volgens de huidige normen. De woning is met oog voor detail, perfect en luxe afgewerkt in moderne stijl met behoud van jaren ’30 elementen.

Door de indeling van de begane grond is optimaal contact met de bosrijke omgeving en zonnige, beschutte tuin. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping ligt vloerverwarming, welke per vertrek geregeld kan worden.

Begane grond

Entree met originele granito vloer en toegang tot de hal. Vanuit de hal bereik je de eetkamer met open haard, die in open verbinding staat met de keuken en de tuinkamer, tezamen zijn deze vertrekken 75 m2. De gehele begane grond is voorzien van een eikenhoutenvloer. De designkeuken (2016) is voorzien van luxe apparatuur en een kookeiland met zitgedeelte. De keuken biedt via openslaande deuren toegang tot een beschut terras. Tevens is vanuit de keuken de ruime kelder (11 m2) te bereiken, waar zich de waterontharder bevindt. De tuinkamer is voorzien van een glaswand met schuifdeuren die toegang bieden tot de tuin en tweede terras met veranda (15 m2). De tuin ligt op het zuiden en is zeer beschut. De hal biedt tevens toegang tot de suitekamer (15 m2) met originele suitedeuren met glas in lood, welke kan worden gebruikt als kantoor of speelkamer. De tweede hal leidt naar het toilet (3 m2) en de zij-ingang van de woning.

1e verdieping

Ruime overloop met bordes en inbouwkast. Er bevinden zich een waskamer (6 m2) en twee slaapkamers (19 en 16 m2) met houten inbouwkasten. De grootste slaapkamer biedt toegang tot het platte dak waar een dakterras kan worden gerealiseerd. De badkamer (11 m2) is afgewerkt met stucwerk in betonlook en is voorzien van een ruim bad, toilet, inbouwkast, wastafel en twee regendouches.

2e verdieping

Met een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Deze biedt ruimte aan twee slaapkamers (thans een slaapkamer, zie foto’s voor ontwerpen). Tevens is er een mogelijkheid om hier een extra badkamer te realiseren. Via de inbouwkast is de technische ruimte te bereiken. Hier bevinden zich de WTW (2016) met luchtbevochtiger (2019) en de CV (2016).

Bijgebouwen

Aan het eind van de oprit bevindt zich een garage van 20 m2. Deze is voorzien van vloerverwarming, krachtstroom en (warm) water en biedt ruimte aan een schaarbrug en oplaadpunt voor een elektrische auto. Naast de garage bevindt zich een schuur van 8 m2.

Op de oprit is plaats voor 3 auto’s welke onafhankelijk van elkaar verplaatst kunnen worden.

Het energielabel B is eenvoudig te verhogen naar een A label door toevoeging van zonnepanelen, hiervoor zijn reeds 2 elektragroepen beschikbaar. De woning is voorbereid op gasloos koken.